Directions

0/0 steps made
    පුරවනය සකස් කර ගැනීම
    Making the topping
  1. ජලය සහිත භාජනයකට සීනි (කෝප්ප ½), දෙහි යුෂ සහ ඉරිඟු පිෂ්ඨය දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරගන්න.
    Add Sugar (½ cup), Lemon juice and Cornstarch to a cup of water and mix.
  2. එම මිශ්‍රණය රත් කරගත් පෑන් එකකට දමන්න.
    Add the mix onto a heated pan.
  3. මීළඟට, චෙරී යොදන්න.
    Next, add Cherries.
  4. හොඳින් ඝනකම් වෙනතුරු සහ භාජනය දියර ථිබූ ප්‍රමාණයෙන් භාගයක් වන තුරු රත් කරන්න.
    Bring to a boil until thickened and the liquid in the pan is halved.
  5. රතු සෝස් සමඟ ඉතිරි වන තෙක් මිනිත්තු 5ක් සිහින් රත් කරන්න.
    Simmer for 5 minutes until you are left with a gooey red sauce.
  6. රත් කිරීම නවත්වා ඉවතට ගෙන හොඳින් ම උණුසුම නැති වන තෙක් තබන්න.
    Take off the heat and let it cool down completely.
  7.  

    පිටත කොටස සකස් කරගැනීම
    Making the crust
  8. පාන් පිටි, සීනි (කෝප්ප ¼), ලුණු සහ ශීත බටර් යොදන්න.
    Add Flour, Sugar (¼ cup), cold Butter, and Salt to a bowl.
  9. මිශ්‍රණය හොඳින් ඇලෙන පදමට පත් වන තුරු බොහොම හෙමින් ශීත කල කිරි යොදන්න. ඔබට තවත් පදමට සකස් කරගැනීමට අවශ්‍ය නම් තව තවත් පිටි යොදන්න.
    Slowly add cold Milk till mixture forms a firm dough. Add more Flour if needed to make the dough firm.
  10. හොඳින් මිශ්‍ර වන තුරු මිශ්‍ර කරන්න.
    Mix till the mixture is crumbly.
  11. පදමට සකස් කරගත් පිටි බෝලයක් තුලට ඇද දමන්න.
    Roll the firm dough into a ball.
  12.  

    චෙරී පයි පොප්ස් සකස් කරගැනීම
    Making the Cherry Pie Pops
  13. එළවලු කපන ලෑල්ලක් මතට පාන් පිටි ස්වල්පයක් රෝල් කරගන්න.
    Sprinkle some Flour onto a cutting board.
  14. රෝල් කරන ලද පිටියක් මත පිටි භාවිත කරන්න.
    Apply Flour on a rolling pin.
  15. රෝලර් එකක් භාවිතා කරමින් එම පාන්පිටි ස්වල්පය තවත් හොඳින් රෝල් කර ලෑල්ලේ තැවරෙන සේ සකස් කරගන්න.
    Using the rolling pin, roll the firm dough flat on the cutting board.
  16. කුකී කටර් එකක් යොදා ගනිමින් එම රෝල් කරගත් පාන් පිටි ස්වල්පය සමාන වෘත්ත දෙකකට කපා ගන්න.
    Cut 2 identical circles of pastry with a cookie cutter.
  17. තවත් සමාන 2ක් කපා ගන්න. නමුත් මේ වතාවේදී ඔවුන් දෙදෙනාට වඩා තරමක් විශාල ලෙස කපාගත්තාය.
    Cut 2 more identical circles. But this time cut them slightly larger than the previous two.
  18. ඔබේ රුචිකත්වයට විශාල කවයන් මත කුහර කපා ගන්න.
    Cut out shapes on the large circular doughs, to your own liking.
  19. එම කපා ගත කොටස් දෙක බේකින් ට්‍රේ එකක තබන්න.
    Lay your pastry circles onto a baking tray.
  20. ලොලි පොප් කූරු හෝ මස්කූර එම වෘත්ත දෙකේ අතරින් තබන්න.
    Press a Lollipop stick or Skewer onto the base of the circles.
  21. ඔබ සකස් කරගත් චෙරී පයි පුරවනය එහි මැදට යොදන්න. වැඩි පුර පිරවීමෙන් වලකින්න.
    Add your cold cherry pie filling to the center. Do not overfill.
  22. සකස් කරගත් බිත්තර සුදු මදය පුරවනය මත අලේප වන සේ දමන්න.
    Add beaten Egg white as a paste around the cherry filling.
  23. තවත් එවැනිම පේස්ට්‍රි වෘත්තයකින් එය වසන්න.
    Close the pops with the larger pastry circle (with the cut-out shapes).
  24. ගැරුප්පුවකින් කොන් තද කරගන්න.
    Crimp the edges with a fork.
  25. බොහොම සුළුවෙන් බිත්තර සුදු මද ස්වල්පයක් එහි අලේප කරන්න.
    Brush lightly with beaten Egg whites.
  26. 200°C උෂ්ණත්වයට මිනිත්තු 20ක් බේක් කරගන්න.
    Bake at 200°C for about 20 minutes.
  27. ඉවතට ගෙන, ඔබට අවශ්‍ය ලෙස එය සරසා ගන්න.
    Take out, add garnish and decorate to your liking.

ඔබ විසින් සකස් කරගත් මෙය ඔබ දෙදෙනාම විසින් සතුටින් රසවිඳින්න.
Made by you – Enjoyed by both of you.

උණුවෙන් පිළිගන්වන්න. සතුටින් භුක්ති විඳින්න.
Serve hot. Enjoy.