Directions

0/0 steps made
  1. පෑන් එකේ දමා ගී හෝ තෙල් රත් කරගන්න.
    Heat a pan of Ghee or Oil.
  2. ළුණු කැබලි කිහිපයක් බැදගන්න. කර කර ගා සැපෙන ගතිය එන තුරු බැදගන්න. එය පසෙකින් තබන්න.
    Fry some sliced Onions. Fry till crispy brown. Take and set aside for later.
  3. ඊට කජු දමා බැදගන්න. කර කර ගා සැපෙන ගතිය එන තුරු බැදගන්න. එය පසෙකින් තබන්න.
    Add Cashews and fry. Fry till crispy brown. Take and set aside for later.
  4. හොඳින් තම්බාගත් බිත්තර ගෙන බැදගන්න. රත්රන් පැහැය ගැන්වෙන තුරු බැදගන්න. එය පසෙකින් තබන්න.
    Add hard-boiled Eggs and fry. Fry till golden brown. Take and set aside for later.
  5. පෑන් එක රත් කොට තෙල් හෝ ගී දමන්න.
    Heat a pan and add Oil or Ghee.
  6. ළුණු, ඉඟුරු, සුදු ළුණු සහ අමු මිරිස් දමන්න.
    Add Onions, Ginger, Garlic and Green Chillies. Sauté/stir until it turns fragrant.
  7. දුරු, කරම්බුනැටි, එනසල් යොදන්න. කුරුඳු පොතු යොදන්න.
    Add Cumin Seeds, Cloves and Cardamom. Add Cinnamon Sticks.

  8. ඉක්මන් ක්‍රමය: ඔබට අවශ්‍ය නම් බේ කොළ යොදා තවත් සුවඳවත් කරගත හැක.
    Quick Tip: You can also add Bay Leaves as an extra ingredient to bring out more fragrance and taste.

     

  9. කුකුල් මස් යොදන්න.
    Add the Chicken.
  10. මිරිස්,කහ කුඩු සහ ගම්මිරිස් එකතු කරගන්න.
    Add Chilli powder, Turmeric powder and Pepper.
  11. කුඩාවට කපාගත් තක්කාලි එකතු කරන්න. කොත්තමල්ලි කොළ එකතු කරගන්න.
    Add chopped Tomatoes. Add Coriander leaves.
  12. මුදවපු කිරි ස්වල්පයක් එකතු කරගන්න.
    Add some Curd.
  13. කුකුල් මස් එක හොඳින් හැඳි ගාන්න.
    Stir well till Chicken is cooked.
  14. පදම දැනගැනීමට රස බලන්න. අවශ්ය නම් ලුණු ප්රමාණය එකතු කරන්න.
    Taste to check your seasoning. Add Salt, if necessary.
  15. උයාගත් බත් ඊට දමා හොඳින් මිශ්‍ර කරගන්න.
    Add cooked Rice and mix well.
  16. බදින ලද කජු හා ළුණු එකතු කරගන්න.
    Add the fried Cashew nuts and Onions.
  17. සුවඳවත් කිරීමට තවත් කොත්තමල්ලි කොළ එකතු කරගන්න.
    Add more Coriander leaves for fragrance.
  18. බැදගත් ළුණු, කජු, වියලි මිදී, සහ කොත්තමල්ලි කොළ අවශ්‍ය නම් තවත් එකතු කරගන්න.
    Add fried Onions, Cashews, Raisins and Coriander leaves as extra toppings.
  19. බැදගත් තැම්බූ බිත්තරය යොදා අවසන් කරන්න.
    Finish off with fried hard-boiled Eggs.

උණුසුම්ව පිළිගන්වන්න. වඩාත්ම හොඳ පිලිගැන්වීමකට නම් මින්ට් සම්බෝල සමග රයිටා එක්කරන්න.
Serve hot! Best served with Mint Sambol and Raita.

සමඟ වඩා රසවත්ය Goes best with:

මැලේ අච්චාරු Malay Pickle

මැලේ අච්චාරු Malay Pickle

සමග දෙළුම් රයිටා Raita with Pomegranate

රයිටා (සමග දෙළුම්) Raita (with Pomegranate)

මිංචි සම්බෝල Mint Sambol

මිංචි සම්බෝල Mint Sambol