Directions
0/0 steps made- කුරක්කන් ඉඳි ආප්ප පිටි භාජනයට යොදන්න.
Add Kurakkan String Hopper Flour to a bowl. - ලුණු එකතු කරගන්න.
Add salt to flour. - වතුර කෝප්ප ¼ පමණ ටිකෙන් ටික දමාගනිමින් කලවම් කරගන්න.
Slowly add ¼ cup of water at a time and start kneading. - දිගින් දිගටම ජලය ස්වල්පය බැගින් යොදමින් කවලම් කරගන්න පිටි හොඳින් දැඩිව මිශ්ර වන තෙක්.
Keep kneading while slowly adding more water till all the flour is a firm consistency. - ඒ අතර ජලය හොඳින් රත් කරගන්න (ස්ටීමර්/ගැඹුරු භාජනයක).
Meanwhile, boil water in a steamer (deep pot). - ඇනූ පාන් පිටි ඉඳි ආප්ප සකස් කරන උපකරණය වෙත යොදන්න.
Add the dough to a string hopper press. - එය තද කරමින් ඉඳි ආප්ප ට්රේ වෙතට ඉඳි ආප්ප වක් කරගන්න.
Squeeze the dough out in a circular motion on string hopper trays. - ඉඳි ආප්ප ට්රේ ස්ටීමර් එක තුල තබන්න.
Add string hopper trays to the steamer. - මිනිත්තු 15ක් පමණ එහි තබන්න. වාෂ්ප ඉවතට යන ලෙස තබාගන්න වග බලාගන්න.
Steam for 15 minutes. Make sure to avoid steam leaking out. - ඉඳි ආප්ප ට්රේ වලින් ඉවතට ගන්න.
Take string hoppers out of the trays. - උණුවෙන් පිළිගන්වන්න.
Serve hot.
සතුටින් භුක්ති විඳින්න.
Enjoy.
සමඟ වඩා රසවත්ය Goes best with:

පරිප්පු වෑන්ජනය Parippu Curry
No ratings yet පරිප්පු ග්රෑම් 100g Parippu (Dhal)ළුණු ( පොඩි කරගන්නා ලද) ½ Onion (chopped)සුදු ළුණු (පොඩි කරගන්නා ලද) තේ හැඳි ½ tsp Garlic (chopped)අමු මිරිස් (කුඩා කැබලි වලට කපාගන්නා ලද) 1 Green Chilli (sliced)කුරුඳු පොතු ½ Cinnamon stickකහ කුඩු තේ හැඳි 1 tsp Turmeric powderමිරිස් කුඩු තේ හැඳි 1½ tsp Chilli powderජලය කෝප්ප 2-3 cups Waterඋකු පොල් කිරි මිලි ලිටර් 150ml Thick Coconut Milkරම්පෙ සහ කරපිංචා Rampe & Curry leavesඅවශ්ය ප්රමාණයට ලුණු Salt for taste Read more
Recent comments