Directions
0/0 steps made- පෑන් එකේ තෙල් රත් කොට ළුණු කැබලි ඊට දමා බැදගන්න. නිතර නිතර හැඳිගාන්න.
Heat Oil in pan and fry the sliced Onions, stirring frequently. - ළුණු රත්රන් දුඹුරු පැහැයට පැමිණෙන තුරු මෙය සිදු කරන්න.
Wait till they turn golden brown. - ගින්දර ඉවත් කොට පසෙකින් තබන්න.
Remove from heat and keep aside - පෑන් එකේ දමා ගී හෝ තෙල් රත් කරගන්න.
Heat Ghee or Oil in a pan. - සුදු ළුණු සහ ඉඟුරු පේස්ට් එක එකකින් පසු අනෙක බැගින් බැදගන්න.
Fry the Garlic and Ginger pastes one after the other. - හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
Stir and mix well. - එළු මස් සුදු ළුණු සහ ඉඟුරු පේස්ට් එක දමා හොඳින් බැදගන්න.
Add the mutton pieces to the frying garlic and ginger pastes and fry well. - බැදගත් ළුණු, මුදවපු කිරි සහ පොඩි කරගත් අල එකතු කරන්න. හොඳින් මිශ්ර කරගන්න.
Add the fried Onions, Curd and chopped Potatoes. Stir well. - බිරියනි මිශ්රණය එකතු කරන්න. කරි එකට හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
Add the Biriyani mix and mix well into the curry. - ලුණු එකතු කරන්න.
Add Salt and mix. - අමතර රසය ඔන නම් දෙහි යුෂ සමග එකතු කරගන්න (අවශ්ය නම්).
Optionally, add Lime juice for extra taste. - මස් කැබලි හොදි සමඟ හොඳින් මිශ්ර වන තුරු මිනිත්තු 10ක් පමණ මද ගින්නේ තම්බා ගන්න.
Cook for about 10 minutes til the meat pieces are blended well with the gravy. - ජලය ස්වල්පයක් සහ තවත් බුරියානි මිශ්රණයක් එකතු කර එළු මස් හොඳින් පිසින්න.
Add Water and more of the Biryani mix to continue cooking the Mutton. - එළු මස් මෘදු වන තුරු සහ ප්රමාණය කෝප්පයක් දක්වා අඩු වන තුරු ගින්දර අඩු කර මද ගින්නේ තම්බාගන්න.
Reduce heat and cook at a gentle simmer till the mutton is tender and the stock is reduced to one cup. - එළු මස් කොර්මා ගින්දර ඉවත් කොට පසෙකින් තබන්න.
Remove the Mutton Korma from heat and keep aside. - ගැඹුරු භාජනයක් ගෙන එහි බටර් තවරන්න.
Use a deep pot and grease it with Butter. - භාජනයේ පතුලේ පිසින ලද බත් ලේයර් එකක් දමන්න.
Take some cooked Rice and layer it at the bottom. - එළු මස් කරිය ඒ මත (යෙදු බත් මත) යොදන්න.
Add the Mutton Korma and layer it on top of the Rice. - තක්කාලි, අමු මිරිස්, කොත්තමල්ලි කොළ සහ ඉඟුරු එකතු කරන්න.
Add sliced Tomatoes, cut Green Chillies, Coriander Leaves, and grated Ginger on top. - ඊට උඩින් තවත් බත් ලේයර් එකක් යොදන්න. ආකාරයෙන් භාජනය පිරෙන තුරු කරන්න.
Add another layer of Rice till the pot is filled. - කහ කුඩු, මිරිස් කුඩු සහ බැදගත් ළුණු ඒ මත තබන්න.
Add Turmeric powder, Chilli powder, and fried Onions on top. - පියනකින් වසා තබන්න. ඊට මිනිත්තු 20ක් පමණ මද රස්නයෙන් පිසින්න.
Close with lid and cook for 20 minutes on low heat. - පියන ඉවත් කරන්න. ඊට හොඳින් මිශ්ර කරගන්න.
Take off the lid, and mix everything together. - රත් කිරීම නිවා, ඉවතට ගන්න. උණුසුම්ව පිළිගන්වන්න.
Turn off heat, remove and serve hot. - හොඳින් අලංකාර කිරීම සඳහා කොත්තමල්ලි කොළ සහ දෙළුම් ඇට ඒ මත ඉසින්න.
Sprinkle Coriander Leaves and Pomegranate seeds over the top as a sweet garnish.
එළු මස් මදි ප්රමාණයේ කොටස් වලට කපා ගන්න. වැඩි පුර ඇති මේදය ඉවතට ගෙන හොඳින් සෝදන්න.
Before proceeding, cut the Mutton into medium-sized pieces. Trim away the excess fat and wash well.
Recent comments