Directions
0/0 steps made- පරිප්පු තම්බාගන්න.
Boil some Parippu (Dhal). - තිරිඟු පිටි, ගා ගත පොල්, තම්බාගත් පරිප්පු, ළුණු සහ අමු මිරිස් භාජනයකට දමන්න.
Mix Wheat Flour, grated Coconut, boiled Parippu, Onion and Green Chilli in a bowl. - අවශ්ය ප්රමාණයට ලුනු දමන්න.
Add Salt to taste. - තම්බාගත් පරිප්පු භාජනයට දමන්න.
Add the boiled Parippu to the bowl. - ක්රමයෙන් වතුර සමඟ මිශ්ර කරන්න.
Mix water gradually. - නොඇලෙන ලෙස ඇනු පාන් පිටි සමඟ අනෙකුත් දේ කවලම් කරගන්න.
Knead the ingredients to form a firm non-sticky dough. - ඇනු පාන් පිටි රෝල් කර සකසා රවුම් කපාගන්න.
Roll out the dough and cut round. - ග්රිඩ්ල් පෑන් එකේ රත් කරගන්න.
Heat a griddle pan. - නිසි පරිදි රත් වන තුරු රොටියේ දෙපැත්තම රත් කරගන්න.
Cook both sides of the Roti till done.
ලුනු මිරිස් සමඟ පිළිගන්වන්න. සතුටින් භුක්ති විඳින්න.
Serve with Lunu Miris. Enjoy.
සමඟ වඩා රසවත්ය Best served with
මිංචි සම්බෝල Mint Sambol
No ratings yet මිංචි කොළ (සෝදා ගත) ග්රෑම් 100g Mint leaves (washed)පොල් (ගා ගත්) ග්රෑම් 150g Coconut (grated)සුදු ළුණු බිකි 3 cloves Garlicඅමු මිරිස් (කපන ලද) 5 Green Chillies (cut)ගම්මිරිස් තේ හැඳි ¼ tsp Pepperඅවශ්ය ප්රමාණයට දෙහි යුෂ Lime juiceඅවශ්ය ප්රමාණයට ලුණු Salt for taste Read moreකුකුල් මස් පීකුදු කරිය Chicken Liver Curry
No ratings yet කුකුල් මස් පීකුදු (පිරිසුදු කරන ලද සහ ඇට ඉවත් කරන ලද) ග්රෑම් 250g Chicken Livers (cleaned & diced)සුදු ළුණු (හොඳින් පොඩි කරගන්නා ලද) තේ හැඳි 1 tsp Garlic (finely chopped)ඉඟුරු (හොඳින් පොඩි කරගන්නා ලද) තේ හැඳි 1 tsp Ginger (finely chopped)ළුණු (හොඳින් පොඩි කරගන්නා ලද) මේස හැඳි 1 tbsp Onions (finely chopped)අමු මිරිස් (කපන ලද) 2 Green Chillies (cut)පොල් කිරි කෝප්ප 1 cup Coconut Milkලෙමන්ග්රාස් (කපන ලද) කඳේ 1 stem Lemongrass (cut)කරාබුනැටි 6 Clovesකරඳමුංගු 4 Cardamomකුරුඳු පොතු 1 Cinnamon stickකොත්තමල්ලි ඇට තේ හැඳි ½ tsp Coriander Seedsමිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1 tbsp Chilli Powderකහ කුඩු තේ හැඳි ¼ tsp Turmeric Powderරෝස්ටඩ් කරි කුඩු මේස හැඳි 1 tbsp Roasted Curry powderරම්පේ සහ කරපිංචා Rampe & Curry Leavesතෙල් මේස හැඳි 1 tbsp Oilලුණු අවශ්ය ප්රමාණයට Salt for tasteජලය Water Read more
Featured
උම්බලකඩ සම්බෝල Umbalakada (Maldive Fish) Sambol
No ratings yet උම්බලකඩ (කැබලි) ග්රෑම් 100g Maldive Fish (diced)අමු මිරිස් කැබලි මේස හැඳි 1½ tbsp Red Chilli Flakesසුදු ළුණු (පොඩි කරගන්නා ලද) බිකි 2 cloves Garlic (chopped)කරපිංචා Curry Leavesඅවශ්ය ප්රමාණයට ලුණු Salt for tasteදෙහි යුෂ මේස හැඳි 2 tbsp Lime juiceතෙල් Oilවිශාල ප්රමාණයේ ළුණු (කුඩා සිහින් කැබලි වලට කපාගන්න) 2 Large Onions (thinly sliced small pieces) Read more
Featured
Recent comments